10 Ağustos 2014 Pazar

bulgurlu pazı sarması


Böyle lezzetli birşey olamaz çok ciddi söylüyorum..annemin tarifi olup kendimde yapmaya başladım..bir deneyin derim ;)


1 demetpazı yaprağı
1 bardak bulgur
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Nane
Salça
Sıvıyağ


Soğanı küçük doğrayıp,bir miktar yağda kavurun ve bulgurları ekleyin.Karıştırıp üstüne 1 fincan su gezdirin ve üstünü ve altını kapatıp,bulgurun şişmesini bekleyin.
Daha sonra nane,tuz ve karabiber ekeyip karıştırın.

Pazı çok narin olduğundan sıcak suya bir kere sokup çıkarmanız yeterli olacaktır.
Bu işlemden sonra iç harç ile pazıları sarıp tek sıra halinde bir fırın tepsisine yerleştirin.

Ayrı bir yerde 1-2 çorba kaşığı salçayı yağda kavurup,üstüne 1 bardak kadar su ve tuz ekleyip,hafif kaynatın.

Bunu sarmaların üzerine gezdirip,fırına sürüp 170-180 derecede 15 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder