11 Ağustos 2014 Pazartesi

milföylü yufkalı börek


Canım arkadaşım Zehra'nın tarifi..
Dışı çıtır çıtır,içi yumuşacık..

8 adet milföy yaprağı
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda

İçi;

1 bardak kaşar peyniri
1/2 bardak beyaz peynir
Maydanoz


Tepsiyi yağlayın.
4 adet milföyü merdane ile açıp,tepsiye yayın.

Ayrı bir kapta yumurta,süt,sıvıyağ ve sodayı karıştırın.

Yufkayı bu sosa bulayarak,milföylerin üzerine kırıştırarak yayın.

İç harcı karıştırıp,yufkanın üzerine yayın.

Diğer yufkayı da aynı şekilde sosa bulayıp,tepsiye yerleştirin.

Kalan 4 milföyü de açıp,yufkanın üstüne kapatın.Üzerine kalan sostan yayın.

Böreği dilimleyin ve eğer vaktiniz varsa akşamdan buzdolabında dinlendirin.

180 derecede,üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.


Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. merak uyandırdı bende denemek için bu saat geç olsa da,muhakkak deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  2. şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun ayşe hanım.. :)

    YanıtlaSil