15 Ağustos 2014 Cuma

top börek


Görenlerin poğaça sanıp,yediğinde şaşıracağı bir tarif.. :)


Malzemeler

2 adet yufka

Yufkalara sürmek için;

1 su bardağı süt
1/2 çay badağı sıvıyağ

İç harcı;

250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber

Üstüne sürmek için;

2 yumurta
Tuz
Galeta unu



Soğan ve kıymayı kavurup,baharatlarını ilave ederek iç harcını hazırlayın ve soğumaya bırakın.İsteğinize bağlı olarak farklı bir iç hazırlayabilirsiniz.

Süt ve yağı karıştırın.
1 adet yufkayı ortadan bölün ve serin ve üstüne karışımdan sürün.
Diğer yarısını da üstüne serin ve yine karışımdan sürün ve 8 eşit parçaya bölün.
Her bir parçaya iç harçtan koyun.
Muska böreği yapar gibi zik zak yaparak sarın ve en sonunda avucunuzda sıkarak top şeklini verin.

Diğer yufkaya da aynı şekilde hazırlayın.

Daha sonra yumurtaları bir kasede az tuz ekleyerek çırpın.
Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
180 derecede üstleri kızarana dek pişirin.
Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder