6 Nisan 2014 Pazar

erik marmelatlı rulo kurabiye


Malzemeler


Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un



Malzemeleri yoğurup, kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz ve nemli bir bezle örtüp dinlendiriyoruz.
Bu sırada iç harcı hazırlıyoruz.

500gr kırmızı erik
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Kırmızı erikleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarıyoruz ve tencereye alıyoruz.
Üzerine suyu koyup, bir taşım hızlıca kaynatıyoruz.Sonra blendırla püre haline getiriyoruz.Üzerine limon ve şekeri ilave edip, çırpma teliyle karıştırıyoruz, koyulaşmasını sağlıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.


Dinlenmiş hamuru ince bir şekilde açıp, üzerine marmelatı sürüp,fındıkları serpiyoruz.
Eninden başlayarak rulo yapıyoruz.
Yarım saat buzdolabında bekletip, parmak kalınlığında dilimliyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder