12 Nisan 2014 Cumartesi

sebzeli börek


Malzemeler

4 adet yufka
3 orta boy havuç
2 adet kabak
3 adet pırasa
1 adet soğan
Maydanoz
Dereotu
Karabiber
Zeytinyağ
Kızartmak için sıvıyağ


Soğanı rendeleyip,tavaya zeytinyağı koyup kavuruyoruz.
Üzerine jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine yine jülyen kesilmiş ya da rendelenmiş kabakları koyuyoruz,pırasayı da ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
Ocağı kapatıp;dereotu,maydanoz,tuz ve ve karabiberi koyup karıştırıyoruz.
Yufkayı sekize bölüp,sigara böreği gibi ama daha bol tutarak sarıyoruz.
Bol yağda kızartıyoruz.

Eğer kızartma tercih etmezseniz,ilk önce süte sonra galeta ununa bulayıp 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun... ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder