11 Nisan 2014 Cuma

haşhaşlı yeşil mercimekli börek


Bu börek için en sevdiğim börek diyebilirim..
Komşularımla bolca yediğim,gün sofralarının en lezzetli tariflerinden biri..
Yufkayla yaptığımız bu böreği,arkadaşım zehra milföyle yapar ve adeta ağızda dağılır,yufka yerine aynı tarifi milföyle de yapabilirsiniz.

Her milföy yaprağına haşhaş-yağ karışımı sürer,içine harcını koyar,üstüne tekrar haşhaşlı yağ sürer ve pişirir..enfes olur..

4 adet yufka
250 gram yağlı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yeşil mercimek
1 küçük soğan
Yağ,tuz,karabiber

İlk önce mercimekleri pişene kadar haşlıyoruz.
Teflon bir tavada rendelenmiş soğanı kavurup,içine yeşil mercimekleri,tuzu ve karabiberi ekleyip,karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.


Haşhaşı bir kapta 1 su bardağı yağ ile karıştırıp,iyice eziyoruz.
1 adet yufkaya bir miktar bu karışımdan döküp yayıyoruz,2. yufkayı da üzerine serip yine harçla kaplıyoruz.Yufkayı önce 4'e,sonra her bir parçayı 3'e bölüp içlerine mercimekli harçtan koyup,sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
2 yufkadan 12 börek yapıyoruz.

Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp,tepsiye diziyoruz.
Üstelrine de haşhaş-yağ sürüp fırına veriyoruz.
180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder