19 Mart 2014 Çarşamba

çikolata ve fındık ezmeli cup



Vaktiniz az ve ikramlık güzel birşey arıyorsanız,bu tam size göre.
Pişirmeden,pratik bir şekilde hazırlayın,buzdolabında saklayın.


200 gram sütlü çikolatayı

benmari usulü eritin ve kağıt kaplara 1'er çorba kaşığı koyun.
kağıtları sallayarak çikolatayı düzleştirin ve 10 dakika buzluğa atın.

bu sırada harcı hazırlayın;

2 su bardağı ince çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı çiğ krema

Fındık içi ve pudra şekerini blendırda çok ince çekin.2-3 kaşık kremayı ekleyerek tekrar çekelim.Karışımı elimizle sıkarak şekillendirebiliyorsak olmuştur, eğer olmuyorsa az miktarda krema ekleyip tekrar çekin.
Bu karışımdan parçalar koparıp,buzluktan çıkardığımız kapların içine yayın.

bu sırada erittiğimiz çikolatadan kalan soğumuş olacak,onu tekrar ısıtın ve üstelerine kenarlarından da akıcak şekilde kaşıkla dökün ve düzeltin.
10 dakika buzluğa atın.

cup'lar hazır..çıkarıp oda sıcaklığına gelince servis edin.
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder