15 Mart 2014 Cumartesi

Maş Fasülyesi

MAŞ FASÜLYESİ





Kocamın işi dolayısıyla 2 sene yaşadığımız Siirt'te tanıştığım bir fasülye cinsi,tarif etmek gerekirse tadı börülce ve bezelye arası diyebilirim.Pazarda çuvallarda kilo ile satılan ve orda oldukça yenen bir bakliyat.
Daha sonra farkettim ki büyük marketlerin organik ürün standlarında 'sade' marka adıyla da satılıyor.
Özellikle buğday ve et suyu ile pişiriliyor ama isteğe bağlı olarak içine nohut ve,et suyu yerine de kıyma tercih edebilirsiniz.
Ben nohutsuz ve kıymalı tercih ediyorum.
Olur da birgün pişirirseniz emin olun herkes çok beğenecek...

Tarifi:
1 bardak maş fasülyesi
1 bardak buğday
1 orta boy soğan
200 gr kadar kıyma
salça
sumak

1. Bir gece önceden maş ve buğday karışımımızı güzelce yıkayıp,ılık suda bekletelim.

2. 1 çorba kaşığı tane sumağı kaynar su dökerek ıslatalım;suyunu,pişen yemeğe katacağız tabii sumak koymadan da pişirebilirsiniz bu yemeğe hafif ekşimsi bir tat veriyor.

Soğanları ince ve küçük halde kesip,yağ,salça ve kıymayı bir güzel kavuruyoruz.
Maş ve buğdayları ekleyip üstüne su ve tuz ilave edip pişmeye bırakıyoruz.Pişince sumak suyunu ilave edip altını kapatıyoruz.
Not: Maş çok su çeken bir fasülye cinsi dikkat etmenizi öneririm,ayrıca düdüklü kullanmamanızı tavsiye edeceğim çünkü kapağı açtığınızda patlamış olmaları olası.

Afiyet olsuuun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder