23 Mart 2014 Pazar

haşhaşlı pudingli tart


oktay ustanın tariflerinde denk geldiğimde çok beğenip,hemen yapmıştım ve nerdeyse 2 yıldır misafirlerime severek yaptığım,yemeye doyamadığım bir tatlı.
çok güzel bir görüntüsü var ayrıca.
tavsiye ediyorum,deneyin ;)



   Tarifi;

   hamuru;

3 su bardağı un
200 gram margarin ( oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

bütün malzemeleri iyice yoğurup,bir hamur elde edin ve dörtte birini buzluğa atın.
geri kalanı kelepçeli yuvarlak kek kalıbına,elinizle kenarlarından da yükselterek yayın.

pudingi için;

125 gramlık vanilyalı pudinglerden 2 tane
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

bütün malzemeleri karıştırarak pişirin.
5 dakika ılınmasını bekledikten sonra,kalıptaki hamurun içini bu pudingle doldurun.
buzluktaki hamuru bunun üstüne rendeleyin.

180 derecede 35-40 dakika üzeri kızara kadar pişirin.
kalıptan çıkarmak için iyice soğumasını bekleyin.

not olarak; ben bu tatlıyı geceden yapıp,ertesi gün kalıptan çıkarmayı tercih ediyorum.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder