20 Mart 2014 Perşembe

Etli kereviz yemeği


Kereviz pek sevilerek yenilen bir sebze değildir kendimden biliyorum,ama annemin bu tarifiyle yapmaya başladıktan sonra dönem dönem canım istemeye bile başladı..

Çook lezzetli oluyor..bu sağlık deposu yemeği denemenizi şiddetle öneriyorum..


yaklaşık 300-400 gram kuzu ya da dana eti
2 orta boy kereviz
2 patates
2 havuç
tuz

ilk önce yapmamız gereken etleri haşlamak,ben düdüklüde etlere su ekleyerek 45 dakika pişirdim.
pişen etleri suyuyla birlikte bir tencere alıp,üstüne az bir su ilavesiyle büyük dilimler halinde kestiğiniz kereviz,patates ve havuçları ekleyin.tuzunu ilave edin.
renk ve lezzet katması için kereviz yapraklarından 2-3 yaprak keserek onu da ekleyin ve pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder