24 Mart 2014 Pazartesi

dilim köfte


köfteyi ailecek çok severiz,biraz daha hafif olsun diye bazen fırında tercih ediyoruz.
bugün de menümüzde bunu tercih ettik.
yanında da patates püresi tabiki çok yakışır ama ben bugün patatesi kızartmak istedim bir de yeşil mercimekli bulgur pilavı...

köfte tarifi;

500 gram az yağlı kıyma
3-4 çorba kaşığı galeta unu
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yumurta
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1-2 tatlı kaşığı tuz

Bütün malzemeleri yoğurup,köfte hamuru elde edin.
Köfte hamuruna rulo şekli verip,fırın torbasına yerleştirin.
Fırın tepsisine koyduğunuz fırın torbasını sıkıca bağlayıp,iki yerinden bıçakla delin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp,biraz soğuyunca köfteyi dilimleyerek,istediğiniz garnitürle servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder