28 Mart 2014 Cuma

Et Sote



Soslu,mis gibi kokan bir et sotenin yanında lavaş ve ayran..bir akşam yemeği için daha güzel ne olabilir ki... ;)


Malzemeler;

Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 orta boy soğan
2 domates
2 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Sıvıyağ
Tuz,karabiber,kekik


Etleri ısınmış tencereye koyduktan sonra,suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Suyunu çeken etlere yağ ekleyip;soğan,sarımsak ve biberleri ekleyip,yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Salçaları da ekleyip,biraz kavurduktan sonra dilimlenmiş domatesleri ekleyin.
Domateslerde biraz kavrulunca,tuzunu ve baharatlarını ekleyip,üstüne bir miktar sıcak su ekleyin.
Etler bu suyu çekip,yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
En son maydanozları ekleyin,altını kapatın.

Yemeğiniz servise hazır...

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder