25 Mart 2014 Salı

kekli baklava




Normalde baklavayla pek aram yoktur ama marifetli komşumun bu baklavası benim bütün fikrimi değiştirdi,ben bu tatlıdan hergün olsa yerim :)

buarada tarif gözünüzü korkutmasın,yufka açamam derseniz hazır olanından kullanın ;)


Baklava hamuru için malzemeler:

2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
Nişasta

Keki için malzemeler;

2 su bardağı un

4 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;


Tereyağı


Şerbeti için malzemeler;


4 bardak su

4 su bardağı şeker

Kekli Baklava Yapılışı:


Bir kaba 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 kaşık üzüm sirkesi, 1 adet yumurta, 1 paket hamur kabartma tozu eklenerek harç karıştırılır. 2 bardak tepeleme un harca karıştırılarak hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. 

Dinlendirilen hamur 20 eşit parçaya bölünür. Her beze nişastaya bulanarak açılır. 10'ar parçaya ayrılan hamurlar üst üste koyularak merdane ile yeniden açılır. 


Kek için yumurta ve şeker çırpılır ve 1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı elenmiş un ve yoğurt konularak kaşık ile karıştırılarak harmanlanır. 


10 adet hamurdan açılan bir yufka tepsiye yayılır ve açılan yufkanın üzerine hazırlanan kek harcı yayılarak dökülür. 
10 adet hamurdan oluşan açılmış diğer yufka da kek harcının üzerine kapatılarak bıçağı bastırmadan dibine doğru gitmeden kesilir. 

 Baklavaya sürülmesi için küçük bir tavada 200 gram tereyağı eritilir ve tatlımızın üzerine dökülür. 

Önceden ısıtılmış olan fırın 200 dereceye ayarlanarak 20-25 dakika pişirilir.


Tencereye 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su eklenerek ocağa koyulurur ve şerbet hazırlanır.

Pişen tatlımızın üzerine soğumuş olan şerbet dökülür. Veya tam tersi şerbet ılık tatlı soğukta olabilir. 

Afiyet olsun..
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder