21 Mart 2014 Cuma

zürafa desenli rulo pasta


bu zürafa desenli rulo pasta dünya yemek bloggerları arasında moda bir tarif olmuş,görünce çok beğendim ve denedim,tabii biraz daha kolaylaştırarak.
komşularımla da bir güzel yedik,hepimiz çok beğendik :)


keki için;

1 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
2 çorba kaşıgı kakao
1/2 paket kabartma tozu

yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayırıyoruz,yumurta beyazlarını şekerle kar haline gelene kadar çırpıyoruz,daha sonra yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip,kaşıkla karıştırıyoruz.

160-170 derecede fırınımızı ısıtıyoruz.

diktörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve hazırladığımız karışımdan sıkma torbasına koyup,aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi sıkıyoruz.
2 dk bu haliyle fırına atıp,çıkarıyoruz ve üstüne nemli bir bez örtüp,kalan karışıma kakao ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.

tepsiye kalan kısmını döküp 170 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.

fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıdı çıkarmadan rulo yapıp yine nemli bir bezle sarıp soğumaya bırakıyoruz.

ben bu aşamada kreması için,
1 paket creme ole pudingi soğuk sütle çırptıktan sonra
1 paket toz krem şanti ekledim ve tekrar çırptım.

pastanın içine bu kremayı kullandım,ama siz isterseniz kendi tariflerinizden pişirerek bir pasta kreması hazırlayabilirsiniz.

pastayı açıp,yağlı kağıdı çıkarın ve keki şekerli sütle birlikte fırça yardımıyla hafifçe ıslatın,kremayı sürün,muzları dizip,tekrar sarın.

3-4 saat dolapta bekledikten sonra,servis edin.

Afiyet olsun...
1-
                                         
2-
3-
4-
5-


2 yorum:

  1. canım elllerıne saglık...nefıs olmuş...sayfanı cok begendım takıbe aldım..tarıfını cok once not etmiştım ..,kozımın dogum gunu için denedım nefıs oldu..sayfamdada senın sayfanın adresını verdım bakmak ıstersen..bende beklerım sayfama..sevgılerımı bırakıyorum...pınarıntarifdefteri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil