26 Mart 2014 Çarşamba

irmik helvası - elma,zencefil,kayısı,üzüm suyunda


irmik helvasını kızıma daha sağlıklı hale getirmek için yaptığım bir tarif, ama bu haliyle sizinde severek yiyeceğinizi düşünüyorum..bir deneyin... :)

Malzemeler;

Helva için;

2 su bardağı irmik
100-150 gram tereyağ
5-6 çorba kaşığı şeker
Ceviz

Suyu için;

2 elma
1 kabuk tarçın
2 kök zencefil
5-6 adet kayısı
Bir avuç üzüm
(ben evde kuş üzümü olduğu için ondan koydum)

Hepsini suda biraz kaynatıyoruz,tabii siz ek olarak yakışıcağınızı düşündüğünüz,istediğiniz ilaveler yapabilirsiniz.

Suyun içinden malzemeleri alıp,1 çorba kaşığı pekmez ilave edin.

Daha sonra;

2 çorba kaşığı irmik ve
100 gram tereyağını

kısık ateşte irmik rengini dönene kadar kavurun,üstüne sıcak olan pekmezli suyumuzu ilave edin (yaklaşık 3- 3,5 bardak kadar)
Suyu ekledikten sonra bir miktar şeker koyun,ben az koymak istedim 3-4 çorba kaşığı koydum ama siz tatlı seviyorsanız daha fazla koyun.

Son olarak altını kapatmadan önce bir avuç ceviz ekleyip,karıştırın.
Biraz dinlendirip,üstüne tarçın dökerek servis edin.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder