19 Mart 2014 Çarşamba

zeytinyağlı pırasa


sanırım,arnavut kökenimden ileri gelen bir pırasa sevgim var :)
her türlü severek yerim
ama bu gördüğünüz halini değil görmek hayal etmek bile ağzımı sulandırmaya yetiyor.
bol ekşili,bol zeytinyağlı yumuşacık bir pırasa yemeği,çok lezzetliii :)

3 tane büyük boy pırasa
2 tane havuç
2-3 çorba kaşığı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
yarım limon
(daha ekşi olsun derseniz 1 limon)


pırasaları ve havucu fotoğraftaki gibi yassı dilimler şeklinde doğrayın,geniş bir tencereye önce zeytinyağını sonra pırasa ve havuçları ekleyin.
üstüne şeker ve tuzunu ekledikten sonra,pirinci katın ve limonu sıkın ve sıkılmış kabuğu ikiye bölüp tencereye ekleyin ( yemek pişince içinden alıcaz)
1 çay bardağı kadar su ekleyip,kısık ateşte hiç karıştırmadan pırasa ve havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder