çok basit ama lezzetli,su boregi tadinda..yaninda da guzel bir renkli salatayla harikaaa..
Tarifi;
7 adet yufka
250-300 gram kiyma
1 adet sogan
karabiber
kirmizi toz biber
tuz
ic harci icin;
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut
az yagda kiyma ve sogani kavurup,baharatlarini ve tuzunu ekleyip,sogumaya birakiyoruz.
yaglanmis tepsiye bir yufkayi seriyoruz,ustune 2-3 yufkayi kucuk parcalar halinde kopararak yayiyoruz,ustune harctan ekliyip,iyice islatiyoruz.
araya hazirladigimiz kiymali harci dokup,heryerine gelicek sekilde yayiyoruz.
ustune tekrar kalan yufkalari parcalayip,seriyoruz ve yag-sut karisimi ile islatiyoruz.
en ustune bir tane butun yufkayi serip,kapatiyoruz.yufkanin ustunu de yag-su karisimiyla iyice kaplayip,elimizle de biraz su serpip,corekotu dokuyoruz.
onceden isitilmis firinda,200 derecede ustu kizarana kadar pisiriyoruz.sicak servis ediyoruz...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder