28 Mart 2014 Cuma

kolay börek



çok basit ama lezzetli,su boregi tadinda..yaninda da guzel bir renkli salatayla harikaaa..




    
Tarifi;

7 adet yufka
250-300 gram kiyma
1 adet sogan
karabiber
kirmizi toz biber
tuz

ic harci icin;

1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut


az yagda kiyma ve sogani kavurup,baharatlarini ve tuzunu ekleyip,sogumaya birakiyoruz.

yaglanmis tepsiye bir yufkayi seriyoruz,ustune 2-3 yufkayi kucuk parcalar halinde kopararak yayiyoruz,ustune harctan ekliyip,iyice islatiyoruz.

araya hazirladigimiz kiymali harci dokup,heryerine gelicek sekilde yayiyoruz.

ustune tekrar kalan yufkalari parcalayip,seriyoruz ve yag-sut karisimi ile islatiyoruz.

en ustune bir tane butun yufkayi serip,kapatiyoruz.yufkanin ustunu de yag-su karisimiyla iyice kaplayip,elimizle de biraz su serpip,corekotu dokuyoruz.

onceden isitilmis firinda,200 derecede ustu kizarana kadar pisiriyoruz.sicak servis ediyoruz...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder