18 Mart 2014 Salı

kavurma


Her evde lezzetle yenen bir yemek olduğunu düşünüyorum...lokum gibi bir eti kim sevmez ki...
Ben 1 kilo kuşbaşı dana eti ile yaptım,siz kuzu eti de tercih edebilirsiniz...

Tarifi;

Boş tencereyi ocağa alıp,altını yakıyoruz ve ısıtıyoruz.
Etlerimizi ısınan tencereye koymadan önce küçük bir parçayı içine koyun ve 'cıız!' sesini duyun,tamamsa bütün etleri ekleyin.Etler etrafında kabuk tutucak ve böylece etin suyunu içine hapsetmiş yani mühürlemiş olacağız.
Şimdi etler yavaşça su salmaya başlayınca;
Eğer düdüklü kullanacaksak 1 çay bardağı kadar su ekleyip kapağını kapatalım ve 40 dakika kısık ateşte pişirelim.40 dakika sonunda kapağı açtığımızda etler pişmiş ve suyu hala çoksa biraz dökelim ve son olarak tuz ekleyip,son bir karıştırıp altını kapatalım.
Eğer düdüklü kullanmıyorsanız etler suyunu saldığında ocağı kısalım ve suyunu çekmesini bekleyelim,suyu bittiğinde hala sertse sıcak su ilavesiyle pişene kadar bekleyelim,pişince tuzunu atalım.
En son tereyağı biraz kızdırıp, çok az onunla da kavurursanız lezzetine lezzet katmış olursunuz... ;)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder