Harika bir lezzet...soğanlar insanın ağzında eriyor :)
Malzemeler
4 tane kuru soğan
2 su bardağı dolmalık pirinç
Birkaç dal maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Birer tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
Tarifi
Soğanların başını ve üzerini çok az kesin ve kabuklarını soyun. Bir miktar su ile bir tencereye alın ve haşlayın. Soğanlar yumuşayıp, içi çıkacak kadar olduğundan tencereyi ocaktan alın.
İç malzemeleri karıştırın.
Ardından bu iç harcı soğanların içini birkaç kat çıkardıktan sonra iç malzeme olarak doldurun.
Yalnız soğanların içini tıka basa iç malzeme ile doldurmayın ki sonra pişerken taşmasın.
Ardından içi dolmuş olan soğanları bir tencereye sıralayın ve üzerine tuz serpip, üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve ortalama 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder