29 Mart 2014 Cumartesi

baklava yufkasında börek


Hazır baklava yufkasından tatlı yerine bir kere de börek pişirmeyi deneyin.
Kat kat ağızda dağılan süper birşey oluyor.


4-5 büyük boy patates
1 adet soğan
Tereyağ ya da sıvıyağ
Tuz,karabiber

Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
Az yağda kavurduğunuz rendelenmiş soğana;patatesleri,tuzu ve karabiber ekleyin.
Soğumaya bırakın.

2 adet hazır baklava yufkasını üst üste koyun ve üsteki yufkaya eritilmiş tereyağ gezdirin.
Kenarına patatesli harçtan koyup,rulo şeklinde sarın ve ruloyu 4'e bölün.
Tepsiye dizin.

Bütün yufkaları bu şekilde bitirdikten sonra,üstlerine tekrar tereyağ sürüp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Tercihen üstlerine yumurta ya da yoğurtta sürebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder