23 Mart 2014 Pazar

krem karamelli kek


diyecek birşey bulamıyorum... zaten fotoğraf konuşuyor bence... :)



Tarifi;


1/2 bardaktan biraz fazla şekeri teflon tavada eritip,biraz yakıyoruz ve kek pişirme kabımıza yayıyoruz.
"kek kalıbını yağlamayın ve kelepçeli kalıp kullanmayın."

krem karamel için;

yarım litre süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
4 yumurta
1 limon kabuğu rendesi

bu malzemeleri çırpın ve pişirmeden,kek kalıbına yaktığımız şekerin üstüne ekleyin.


kek için;

1,5 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı şeker (ben bir çay fincanı koyuyorum)
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi

şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra,diğer malzemeleri de ekleyip kek hamurunu kıvama getirin.

kek kalıbına en son bu kek karışımı ekleyin.

"bu aşamada birbirine karışıcak ama pişince birbirlerinden ayrılacaklar."

şimdi içi su dolu bir kaba yerleştirdiğiniz kek kalıbını 175 derecede 45-50 dakika pişirin.


kek pişip soğuduktan sonra,bir gece buzdolabında kalıbından çıkarmadan bekletin.
ertesi gün kalıbı ters çevirip,kalıptan çıkarın ve servis edin.

"eğer çıkmakta zorlanırsa, ocağı yakıp,kalıbı hafifçe ateşe tutun, kolay çıkar."

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder