26 Mart 2014 Çarşamba

soslu köfte



köfteyi en çok soslu seviyorum,yanında yoğurtla restorantta yenilen bir kebaptan hiçbir farkı yok hatta daha lezzetli bence...

Köfte için;

500 gram yağsız kıyma
1 küçük boy soğan
2-3 kaşık galeta unu ya da bayat ekmek içi
Karabiber
Tuz
Maydanoz

Malzemeleri güzelce yoğurup,köftelerinize şekil verip,az yağlı tavada iki yüzünü hafifçe kızartıyoruz.

Sosu için;

1 çorba kaşığı salça
1 domates
Sıvıyağ

Bu sırada ayrı bir yerde az yağda 1 çorba kaşığı salçayı kavurup,üstüne küp halinde küçük küçük kesilmiş domatesi ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
Üstüne 2-3 parmak olacak şekilde su ekleyip,kaynatıyoruz ve kızarmış köfteleri yağıyla birlikte içine ilave ediyoruz.

5-10 dakika ağzı açık halde kaynatıyoruz ve sos koyulaşınca altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder