18 Mart 2014 Salı

Pesto soslu mantar dolması


Size çok güzel bir garnitür,bir aperatif tavsiyem var.
Özellikle etli menülerinizde ikram edebileceğiniz bir seçenek olsun.
Hepimizin yaptığı mantar dolmasına ufak,pratik ama enfes bir değişiklik katalım ;)


Pesto sos;

1 demet fesleğen
5 diş sarımsak
4-5 adet ceviz içi
1 çorba kaşığı zeytinyaği

Fesleğen,sarımsak ve cevizleri rondodan geçirin.Zeytinyağını azar azar istediğiniz kıvama gelene kadar ekleyin.


Malzemeler

Mantar
Çeri domates
Kaşar peyniri ya da mozarella
Pesto sos


Mantarları yıkayıp,gövdelerinden ayırın ve suyu emmemeleri için kağıt havlu ile iyice kurulayın.Mantarları yağlı pişirme kağıdının üzerine dizin.İçlerine pesto sos koyun,domatesleri dilimleyip sosun üstüne bir dilim koyun ve üzerine zeytinyağı sürerek 180 derecede 15 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alın,üstlerine peyniri koyup hafif kızara kadar tekrar fırına atın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder