15 Mart 2014 Cumartesi

ve ilk tarifim.. :)
KABAK SIYIRMA
çok sağlıklı bir o kadar da lezzetli bir kabak yemeği. Girit mutfağına ait bir tarif,denemenizi tavsiye ederim yiyenler çoğu zaman kabak oldugunun farkında olmuyorlar. :)
Tarifi;
4 adet kabak
1 orta boy soğan
1-2 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
dereotu

Yapılışı;

Önce kabakları güzelce yıkayıp,yarım limon sıktığımız bir kabın içine soyacakla boydan boya soyar gibi doğrayalım taa ki kabağın çekirdekli kısmına gelene kadar,burasını kullanmıyoruz çünkü yemegimizi sulandırıyor.
Daha sonra küçük dogranan soğanları zeytinyağında biraz çeviriyoruz,bir tatlı kaşığı şeker ve yarım demet kıyılmış dereotunu ekleyip bir iki karıştıralım ve kabakları ekleyelim ardından bir çay bardağı suyu,pirinçleri,limon suyunu,2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısalım..püf noktası yemeğimizi hiç karıştırmıyoruz.yaklaşık 35 dakika sonra yemeğimiz hazır,serviste üzerine biraz daha dereotu ekleyebilirsiniz ayrıca servis için soğumasını beklemeyi unutmayın...
Afiyet olsun.. 

Not: Kalan kabakları atmıyor ve onlarla mücver yapıyoruz ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder