18 Mart 2014 Salı

nar ekşili sarma


dün en kıymetli misafirim,annem geldi ve ben ona daha önce sarıp buzluğa attığım sarmalarımı pişirdim,kendisi öyle herşeyi beğenmez ama burdan bu sefer tam not aldım ;)

400-500 gr yaprak
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
1 domates rendesi
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2-3 damla limon
Maydanoz
sıvıyağ
1-2 kaşık zeytinyağ
tuz
1'er tatlı kaşığı;
Kuru Nane
Kimyon
Karabiber
vee Reyhan ( çok lezzet veriyo mutlaka ekleyin)

bütün malzemeleri iyice harmanladıktan sonra,yaprakları sarın ve tencereye dizdikten sonra üstüne yarım limonu dilimleyip,üstlerine bir tabak kapatın,üstüne bir çay fincanı kadar suyun içinde çok az salça eritin,çok az tuz ekleyin ve dolmaların üstüne ekleyin.5-10 dakika hafif bir kaynadıktan sonra altını kapatın,üstündeki tabağı alıp,kapağı kapatın ve şişmesi için dinlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder