17 Mart 2014 Pazartesi

Unlu yufka böreği


El açması böreklere iç geçirip ben yapamıyorum ya da yapmaya vaktim yok diyorsanız işte size kıyır kıyır bir börek.. ;)

Tarifi;

1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
5 adet yufka

içi;
Beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyip,karıştırın.


Yağ ve unu bir kapta karıştırıp,boza kıvamına getirin.
1 adet yufkayı ortadan ikiye bölün,un ve yağ karışımını her tarafına gelicek şekilde yayın,yufkanın geniş kısmına ince bir sıra halinde boydan boya peyniri dizin,ince bir rulo halinde sarın.
Bu ruloyu fotoğaftaki gibi üçe katlayın,tepsiye dizin.
Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üstüne de un ve yağ karışımından sürüyoruz,çörek otu ve haşhaş serpip 180-200 derecede pişiriyoruz.

İç harcını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
Un yağ karışımınız yetmezse aynı oranda bir karışım daha hazırlayın
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder