16 Mart 2014 Pazar

İNCİRLİ MUHALLEBİLİ TATLI


Keki;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 avuç ince kıyılmış ceviz
4 adet incir


ilk önce incirleri küçük doğrayıp,bir kase içinde biraz ılık suda bekletelim,sonra süzüp una bulayalım.

şeker ve yumurtayı çırpalım,sütü ekleyip bir daha çırpalım,geri kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım,yağlanmış büyük ve düz bir pişirme kabında 180 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
Sünger gibi çok yumuşak bir kek oluyor.

Islatmak için;
3'ü birarada kahve tozunu 1,5 bardak ılık suyla eritin
Kekin ilk sıcaklığı çıkınca bunu üstüne yayın.

Kek pişerken muhallebisini hazırlayın;

4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

Malzemeleri tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Pişince bir çorba kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyin.Altını kapatın.

Muhallebiyi 1 paket sade toz krem şanti ekleyerek,çırpın.

Islattığımız kekin üstüne yayın.Kakao,tarçın,hindistan cevizi karışımı ile süsleyin.

Servisten önce 1 gece buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder